За ремонт на пътя при свлачището между селата Филиповци и Велиново ще бъде изготвен технологичен проект, който се предвижда да е готов до края на юли

Очаква се до края на този месец да бъде изготвен технологичен проект за ремонтно-възстановителни дейности на участъка, който е засегнат от свличането по пътя между трънските села Филиповци и Велиново, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

На третокласния път 6301 в отсечката Филиповци – Велиново – Глоговица при километър 1+400 има пропадане на банкета, което се случи след активирано свличане през месец март тази година. Свличането е засегнало около 8 квадратни метра от пътното платно.

Очаква се до края на юли да бъде готов технологичният проект за ремонтно-възстановителни дейности в участъка, възложен на пътноподдържащата фирма в област Перник. Ремонтът ще бъде извършен след като се осигури необходимият финансов ресурс, поясниха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

В района е въведено временно ограничение за движението на моторни превозни средства над 3 тона и половина поради възникналото свлачище. Срокът на валидност на ограничението е до 30 септември. Обходният маршрут е по второкласен път 63 и включва населените места Филиповци, Трън и Глоговица.

През 2018 година в отсечката между двете трънски села превантивно беше запълнен с пясък свлачищен участък.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...