На областно ниво експерти представиха проект на площадка за игра и обучение на деца

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ представи в Областна администрация-Перник проект на площадка за игра и обучение на деца. Инициативата беше обсъдена на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Към момента много детски градини и училища са обособили такива места, на които провеждат практическо обучение. За да бъдат подпомогнати и останалите да го направят Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ разработи типов проект, който би могъл да се реализира в различни размери. Това ще им спести средства и време за възлагане на проектиране.

„Формата, размерите и съдържанието са умален размер на комуникационна мрежа от училище, паркинг, улици, кръстовища и велосипедна алея, запълнени с вертикална сигнализация (пътни знаци и светофари) и хоризонтална маркировка. Площта за разполагане на проектното предложение е 1 200 квадратни метра – дължина 48 метра и ширина 25 метра, но размерите в предложената разработка са избрани условно и могат да бъдат променяни съобразно конкретната ситуация. За целта към проекта е приложена и електронна таблица, с помощта на която да се преоразмерява въз основа на външни размери по дължина и ширина“, сподели Марта Петрова – директор на дирекция „Стратегии, анализ и оценка“ в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В рамките на заседанието беше докладвано изпълнението на областната план-програма за 2020 година от членовете на Комисията.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...