Поклонническо пътуване ще обхване Църногорския манастир, където е предвидена презентация за възстановените храмове и манастири в региона

Църногорският манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци ще бъде част от маршрут на поклонническо пътуване, научи Zapadno.com.

Поклонническото пътуване ще се проведе тази събота (18 юли) и ще е с начална точка от площада пред катедрален храм “Свети Александър Невски” в град София. В програмата предвидено поклонение в Църногорския манастир, както и презентация относно възстановените храмове и манастири в Краищенското Светогорие. След спирката в манастира над Гигинци, поклонническата група ще продължи своето пътуване до манастира над град Земен. Събитието се организира от Поклонническо-просветен център „Свети Йоан Рилски“ и Софийска света митрополия.

Това е второто такова пътуване, което обхваща светини в област Перник. В средата на месец юни еднодневно поклонническо пътуване разкри духовността на манастирите в трънските села Лева река и Пенкьовци. Маршрутът тогава премина и през Музея на бусинската керамика в село Бусинци.

Виж също...

Loading...