Пътят към манастира под планината Любаш вече е по-достъпен, а маршрутът към него – обозначен – СНИМКИ

По пътя между град Брезник и брезнишкото село Бегуновци, както и между Кощенски мост и трънското село Неделково са поставени указателни табели за реновирания манастир “Свети Николай Мирликийски” в подножието на планината Любаш, предаде репортер на Zapadno.com.

Указателната табела е поставена на разклона за село Режанци, малко след горския разсадник “Старият яз”. След навлизане в Режанци пътуващите за манастира трябва да продължат в посока за село Брезнишки извор, откъдето пък да се отправят към село Ребро. Пътят към светата обител се намира по стария път за трънското село Лялинци, малко след края на Ребро. Там започва черен път, който е посипан с чакъл до района на манастира, където са обособени места за паркиране на автомобили.

Други две указателни табели са поставени в отсечката между Кощенски мост и трънското село Неделково. Те са монтирани при разклона от главния път към село Ребро.

На 12 юли тази година беше извършено обновление на ремонтирания манастир. Прочетете още по темата в публикацията: Празник в подножието на Любаш: Обновяването на манастира предизвика всеобщо възхищение – СНИМКИ.

Разгледайте снимки на указателните табели и част от пътя към манастира:

Виж също...

Loading...