Трънчани: Липсваше ни пазарът в Трън, но сега като е на улицата е по-добре

В ранното петъчно утро десетки търговци изложиха стоката си в град Трън. Клиенти пък побързаха да обиколят сергиите, за да се снабдят с нещо за масата или за бита, установи проверка на Zapadno.com.

Пазарът заработи отново в Трън след няколкомесечно прекъсване поради усложнената епидемична обстановка в страната. От 10 юли търговци отново могат да разполагат стоката си в града. Впечатление прави, че този път търговците са единствено на улица “Петко Д. Петков”, а в новоизградения наскоро пазар, разположен до сградата на средно училище “Гео Милев”. Причината е свързана със спазването на противоепидемични мерки, тъй като пространството на пазара е по-малко отколкото на превърналата се с години пазарска уличка зад хотел “Ерма”.

Първите клиенти в сутрешните часове посрещнаха с радост разположените от двете страни на улицата търговци. Анкета на Zapadno.com установи, че на хората им е липсвал пазарът. “Направо ми липсваше, пусто беше. Сега ще обиколя пазара.”, сподели клиентът бай Боре.

Баба Ката сподели, че е тръгнала да търси зарзават и също положително посрещна отварянето на пазара. “Липсваше. Да, липсваше, радвамо се.”, каза баба Ката. По време на разговора на възрастната трънчанка и направи впечатление скандал между две търговки, които караха за площ за разполагане на сергии.

Колоритен местен жител пък се оглеждаше предимно в сергиите със зеленчуци и плодове. “Гледай сега, липсваше пазарът. Това си е хубаво така, и повече народ има. Днеска съм взел малко зарзават, защото имам голем корем, а съм само на зеленчунци. А и друго, че ви кажем: По-добре правителството да си отиде.”, сподели трънчанинът Сашо.

Двама възрастни клиенти също бяха на мнението, че пазарът им е липсвал. “Е как да не е? Най-напред ще видим какво става по пазара и тогава че определяме кое да купиме.”, отговориха двамата. Те също споделиха мнението, че старият вид на пазара, на улицата, е по-добрия вариант за развиване на търговия.

“Лиспваше ми много.”, сподели Ленка, а приятелката и Иванка беше на същото мнение. “Като има пари, повече ще пазаруваме. Ако нема – пак също.”, допълни Иванка.

Клиентката Ваня смята, че пазарът определено е липсвал на нея и съгражданите и. “Хората има къде нещо да си купят. Удовлетворени сме и трябва да се работи независимо от всичко.”, каза Ваня.

“Липсваше ми, липсваше ми много.”, сподели баба Лена, която беше напълнила една торба с покупки.

Zapadno.com пожелава на търговците в Трън да продадат всичката си стока, а клиентите – да открият това, което им е необходимо.

Виж също...

Loading...