Наемателят на плувния басейн в село Банкя се отказва от стопанисването, но се очаква обявяването на процедура за предоставянето на имота

Решение за предоставяне под наем на недвижим имот, който е частна общинска собственост на Община Трън ще бъде разглеждано на предстоящо заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението е свързано с предоставянето под наем на плувния басейн в трънското село Банкя. Целият общински имот е с площ 419 квадратни метра и в него са изградени басейн, сграда за кафе и съблекални. Това е единственият общински басейн на територията на община Трън.

Предстои общинските съветници да гласуват приемането на решението, за да може имотът да бъде обявен на процедура за предоставяне под наем. Басейнът е предоставен под наем за срок от 5 години, но досегашният наемател е изискал предсрочно прекратяване на договора. В бъдещата процедура за предоставянето на имота под наем е заложен нов срок за отдаване – 10 години. Към наемането на обекта има проявен интерес, поясни за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев.

Заседанието, на което ще бъде разглеждана докладната, е насрочено за 23 юли (четвъртък), но ще се проведе при условията на извънредна епидемична обстановка и спазване на физическа дистанция. На сесията няма да се допускат външни лица.

Виж също...

Loading...