Музеят на Брезник стартира с подготовката на трета научна конференция в града, която се предвижда за месец октомври

Общински исторически музей-Брезник работи по спечелен проект под надслов „Общество, Култура, Образование”, който се финансира от Министерство на културата, предаде репортер на Zapadno.com.

Проектът е насочен към провеждането на третата научна конференция в град Брезник, която се предвижда за месец октомври тази година. Надсловът на конференцията също е „Общество, Култура, Образование”. “Отново научен ръководител е професор доктор Надя Манолова от Софийския университет. Имаме заявки за участие от колеги от музеи, научни институти. Дай Боже дотогава обстановката да бъде по-добра, ако не спазвайки също мерките и дистанциите, ще проведем научната конференцията.”, поясни директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова.

Докладите от предстоящата научна конференция отново ще бъдат събрани в книжно издание със заглавие “Известия на Общински исторически музей-Брезник” – трети том. “Съпровождащи мероприятия и акцентът на конференцията са 135 години от Сръбско-българската война (1885 година) – битката край Брезник, и 150 години на народно читалище “Просвещение-1870″ в Брезник – център на културата и образованието в Граово. Две изложби ще бъдат направени и ще съпровождат тази културна изява в Брезник през този период.”, отбеляза още директорът на музея Емилия Велинова.

Виж също...

Loading...