Клубът на пътешествениците из етнографията на Граово се включиха в дейности в горския разсадник край Брезник

Членове на училищния клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова към брезнишкото средно училище “Васил Левски” посетиха горския разсадник “Старият яз” край град Брезник, научи Zapadno.com.

Групата беше в по-умален състав, поради отпускарския сезон. Младите пътешественици посетиха горския разсадник, където помогнаха за различни дейности като например плевене на фиданки. Инициативата се провежда във връзка с добрите взаимоотношения между училищния клуб и “Държавно горско стопанство-Брезник”, поясни за Zapadno.com ръководителят Аниела Асенова. Чрез този открит урок пътешествениците научиха как да се грижат за младите фиданки, с които се залесяват горски територии в общината. Намеренията на членовете на клуба са периодично да се включват в грижите за растенията в “Старият яз”.

В края на посещението по заръка на директора на “Държавно горско стопанство-Брезник” инженер Петър Савев младите хора имаха възможност да получат подарък от разсадника – фиданки на насаждения, които сами да изберат.

През 2019 година членове на училищния клуб отново посетиха горския разсадник “Старият яз”. Тогава любознателните брезничани научиха подробности около историята на мястото и си направиха импровизиран пикник край езерото в разсадника.

Снимка: Аниела Асенова

Виж също...

Loading...