Секретарите на Общините Брезник и Трън оглавиха общинските преброителни комисии в подготовката на Преброяване ‘2021

Общински преброителни комисии са назначени за териториите на общините Брезник и Трън във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд, научи Zapadno.com.

Общинските преброителни комисии са назначени със заповеди от 9 юни тази година. Сред функциите на тези комисии са организирането на подготовката и провеждането на преброяването в общините в съответствие с програмата на преброяването, инструкциите на председателя на Националния статистически институт и решенията на областната преброителна комисия.

Председател на временната преброителна комисия за Брезник е секретарят на Общината Иван Борисов. Секретар на комисията пък е представител на отдел “Статистически изследвания-Перник”. Сред членовете са представители на общинската администрация, както и кметският наместник на село Конска.

В състава на временната преброителна комисия за Трън влизат представители на общинската администрация. Секретар на комисията също е представител на отдел “Статистически изследвания-Перник”. Председател е изпълняващата длъжността секретар на Община Трън Райна Драганова.

До 10 март 2021 година временните преброителни комисии трябва да предадат всички материали, свързани с преброяването в териториално статистическо бюро-Югозапад и да изготвят доклади до областната преброителна комисия, с което се прекратява дейността им.

Преди дни стартира един от основните етапи в подготовката на Преброяване ‘2021. До 15 септември близо 2 000 представители на Общините и Националния статистически институт, преминали специализирани обучения, ще извършат предварителен обход във всички населени места на територията на Република България за актуализиране на наличната информация и събиране на липсващи данни за жилищните сгради и адресите. Прочетете още по темата в публикацията: Стартира предварителен обход на страната за актуализиране на информацията за жилищните сгради и адресите за Преброяване ‘2021.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...