За спорт училищата и детските градини в Брезник и Трън получават общо 2 481 лева от държавата

Малко над 2 400 лева ще бъдат разпределени по бюджетите на общинските администрации на Брезник и Трън. Средствата са предназначени за физическо възпитание и спорт в училищата и детските градини в двете общини и се отпускат от централната власт, научи Zapadno.com.

Община Брезник ще получи 1 567 лева за физическо възпитание и спорт на децата в детска градина “Брезица” и учениците в средно училище “Васил Левски” в Брезник, както и основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци. Община Трън пък ще получи почти двойно по-малко средства – 914 лева. Те ще бъдат предназначени за децата в детска градина “Ален мак” и учениците в средно училище “Гео Милев”.

Средствата бяха одобрени на правителствено заседание в края на месец юли и се осигуряват за подпомагане на дейностите, свързани с подготовката и участието в учебната и спортносъстезателната дейност на децата и учениците. Те се определят за бюджетна година на базата на разработени от общинските, частните и държавните детските градини и училища проекти за подпомагане на физическото възпитание и спорта на децата и учениците в тях, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...