Училището на Брезник ще посреща ученици, преподаватели и родители с обновено фоайе – СНИМКИ

Обновено фоайе е най-новото, с което средно училище “Васил Левски” в град Брезник може да се похвали. Първото официално събитие във фоайето, преди откриването на учебната година, беше изпращането на настоящия директор на учебното заведение Емилия Вълова на заслужена почивка, предаде репортер на Zapadno.com.

Пространството на основния вход на училището е освежено в по-светли цветове и е добавено ново осветление. Усилията това да се случи са положени от Училищно настоятелство “Васил Левски” към брезнишкото училище, както и със съдействието на ръководството на учебното заведение. Ремонтът е извършен за около месец и се очакват още няколко довършителни работи, сред които е обзавеждането със специални витрини за поместване на купите и други отличия на учебното заведение.

Предстои добавянето и на специално осветление до входната врата на училището, която ще посреща с цветовете на българския трибагреник. “Обновяването на фоайето е една идея, която е обща. Няколко пъти се събирахме с нея, с други членове на училищното ръководство и Училищното настоятелство. Имаше останали пари от последния ни базар, които бяха предвидени за тазгодишното издание на “Видовденчета”. Но предвид факта, че “Видовденчета” и събитията на Бърдото нямаше как да се проведат заради ковид кризата и решихме, че е хубаво тези пари да отидат за нещо, което ще се види. Съответно училището с училищния бюджет също се включи. Те закупиха материалите, ние платихме за труд, витрините и така нататък.”, сподели Гергана Пожарски от Училищно настоятелство “Васил Левски”.

Официалното събитие, което се състоя по-рано днес, бе свързано с последния работен ден на Емилия Вълова като директор на средно училище “Васил Левски”. Представители на Училищното настоятелство, учителския колектив и ръководството на общинската администрация изпълниха ремонтираното пространство. Дългогодишният директор на училището Емилия Вълова използва случая, за да благодари и да отправи заръка към Училищното настоятелство и учителския колектив да продължават да работят така добре. От своя страна председателят на Училищното настоятелство Бистра Кръстева отправи поздравителен адрес към директора. Чрез него членовете на настоятелството изказаха дълбока признателност към Емилия Вълова за сътрудничеството през годините. “Заедно създавахме, променяхме към добро, ремонтирахме, пяхме и танцувахме, популяризирахме, просвещавахме, насърчавахме, заедно мечтахме и постигахме. Но най-важното е, че успяхме да покажем на децата на нашия град, че когато има желание и заедност – всичко е възможно.”, сподели Бистра Кръстева от името на Училищното настоятелство. Благодарение на общите усилия между Училищното настоятелство и ръководството на учебното заведение учениците се сдобиха с ремонтирани кабинети, персонални шкафчета за личен багаж, мултимедийни устройства, а отскоро и с по-приветливо фоайе на училищната сграда. Най-голямото и най-важно дело е фестивалът на детското творчество “Видовденчета”, бе посочено още в приветствието на настоятелството, което връчи букет и подарък на директора.

Развълнувана Емилия Вълова сподели, че пожелава на всеки да доживее такъв момент, да се радва на плодовете на труда си, както и на обичта и уважението на хората, с които е работил. Заместник-директорът на училището Виолета Борисова връчи подарък, с който учителския колектив на учебното заведение изказа благодарност към своя ръководител. “Изказваме едно голямо “БЛАГОДАРЯ” за разбирането, за подкрепата, за помощта и за една чудесна атмосфера, която създавахте за работа. Наистина тук човек си заслужава да се раздава колкото може, защото не остава неоценен.”, сподели Виолета Борисова.

Заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска също бе гост на събитието и даде положителна оценка за извършеното обновление. “Впечатлена съм от това, което е направено. Благодаря на Училищното настоятелство за инициативата, която са проявили, за средствата, които са вложили и за резултата, който са постигнали. Защото резултатът е впечатляващ – едно светло, просторно фоайе в което подобаващо място е отделено на историята на училището и също подобаващо място е отделено на патрона на училището – Васил Левски.”, каза за Zapadno.com Мария Добревска.

Разгледайте още снимки от обновеното фоайе на училището в Брезник, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...