Новият директор на музея в Трън ще трябва да договори заплащането си, а предшественикът му е напуснал по лични причини

Причината да бъде обявен конкурс за директор на Общинския исторически музей в град Трън е, чр досегашният ръководител Ангел Динев е напуснал поста, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на месец юли Община Трън обяви конкурс за заемане на длъжността “директор” на музея. Сред минималните изисквания за поста са висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” в професионалните направления – история и археология, социология, антропология и науки за културата. Прочетете още по темата в публикацията: Община Трън търси човек за директор на Общинския исторически музей в града.

Репортер на Zapadno.com потърси ръководството на администрацията в Трън, за да научи каква е причината за обявяване на конкурса само около 2 години след като постът бе зает от Ангел Динев. Оказва се, че досегашният директор има лични и уважителни причини, поради които му се налага да се откаже от ръководството на музея. От общинската администрация се надяват скоро да бъде намерен човек за директор на музея.

От дирекция „Бюро по труда”-Перник съобщиха, че позицията за свободното място е обявена при тях. Крайният срок за кандидатстване за длъжността е до 31 август, а за заплащането е посочено, че ще трябва да се договори.

Виж също...

Loading...