След градушката в Брезнишко огледи от експерти ще се извършат в селата Слаковци, Велковци, Сопица, Ноевци и Бегуновци

36 заявления за извършване на оглед на засегнатите площи от градушката на 25 юли в Брезнишко са постъпили в Областна дирекция “Земеделие”-Перник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Zapadno.com припомня, че вследствие на градушката, която падна на 25 юли, множество частни и земеделски стопани бяха засегнати. Прочетете още по темата в публикацията: Трудът на хората в села към община Брезник беше съсипан от градушката, която помля зеленчуци, плодове и цветни градини. Земеделски стопани са потърсили съдействие от държавата за справяне в тази ситуация. В периода от 27 юли до 31 юли 2020 година са постъпили заявления от земеделски стопани за нанесени щети по следните земеделски култури: пшеница, ечемик, овес, сорго, еднозърнест лимец, слънчоглед и царевица.

Областна дирекция „Земеделие“-Перник е назначила Комисии за извършване на огледи на място на засегнатите  площи от падналата на 25 юли градушка. Към настоящия момент, Комисиите извършват огледи на засегнатите площи и след тяхното приключване, ще бъдат изготвени констативни протоколи за напълно пропаднали площи 100 % или обикновени, в зависимост от установеното на терен, поясниха за Zapadno.com от Министерство на земеделието, храните и горите.

В колажа са използвани снимки на потребители в социалната мрежа Фейсбук

Виж също...

Loading...