На граничния пункт в Трънско трафикът продължава да е слаб, предимно камиони са преминаващите

188 броя бързи тестове са направени на територията на област Перник в периода от 1 юли до 6 август 2020 година. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция на областния щаб за борба с COVID-19, свикан от областния управител инженер Емил Костадинов. На срещата стана ясно, че 47 предписания са връчени на лица, пристигащи от рискова страна, съответно и на 252 лица, контактни на положителните. 135 броя са взетите проби на гърлен секрет в края на карантинния период на лицата, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„Дълго време се борим с пандемията и ще продължаваме с този режим. Мисля, че сме изградили стабилна структура и начин на работа. Ако се спазват стриктно мерките, вярвам че няма да се увеличат случаите в региона. С разум, доверие и отговорност ще справим“, заяви инженер Костадинов и обсъди с представителите на всички отговорни институции ситуацията в момента.

Представителите и на шестте Общини в областта споделиха, че ежедневно в населените места се дезинфекцират търговски обекти, административни сгради и обществени места. От Центъра за спешна медицинска помощ в Перник обобщиха, че от 22 юли до 2 август 2020 година са приети 191 повиквания и са направени 262 броя амбулаторни прегледи.

Директорът на Здравната каса доктор Йорданка Александрова изказа специална благодарност на специалистите от Регионална здравна инспекция-Перник и на служителите от Областна дирекция МВР-Перник за пълното им съдействие на институциите. „Благодарение на техните действия в Пернишка област не възникнаха до момента огнища с голям брой пациенти“, каза, доктор Александрова.

„Слаб е потокът на лица и моторни превозни средства през граничен контролно-пропускателен пункт „Стрезимировци“, съобщи началникът на пункта Димитър Трайчев и уточни, че основно оттам преминават товарни автомобили. Трайчев посочи още, че всички влизащи в България през границата трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, ако не се подлагат на карантина от Регионалната здравна инспекция.

В публикацията са използвани снимки от пресцентъра на Областна администрация-Перник и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...