Търг за имоти в 12 села на Брезнишко предизвика интерес, най-желаните земи са в Режанци

Търг за отдаване под наем на общински земеделски земи в 12 села на територията на община Брезник се проведе в края на работната седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

Търгът се състоя вчера, 7 август в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник при спазване на противоепидемичните мерки. Тръжната сесия се проведе с явно наддаване за отдаване под наем на имоти, които са останали след възстановяването на правата на собствениците и се стопанисват и управляват от Общината.

Имотите са разположени в землищата на брезнишките села Режанци, Гоз, Брезнишки извор, Ръждавец, Ребро, Конска, Долни Романци, Сопица, Красава, Бегуновци, Непразненци, Гигинци и Велковци. Търгът се проведе съгласно решение на Общински съвет-Брезник от 3 юли 2020 година.

По време на тръжната сесия впечатление направи, че най-желаните имоти, обявени за отдаване под наем, бяха тези в землището на село Режанци. Те са 9 на брой, с обща площ 24,570 декара и начална наемна цена от 331 лева и 55 стотинки за всеки. След наддаване най-високата предложена цена достигна до 4 675 лева и 50 стотинки. Само за един имот в същото село, който е с обща площ 7,788 декара и начална тръжна цена 72 лева и 75 стотинки, крайното наддаване достигна до 443 лева и 95 стотинки

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...