Заместник-директорът на областната дирекция на полицията: Създава се близка връзка чрез срещите между полицаи и жители в малките населени места

Положителна оценка за провежданите срещи между мобилни полицейски екипи и жители в малките населени места на региона даде заместник-директорът на Областна дирекция МВР-Перник комисар Тихомир Ценов, предаде репортер на Zapadno.com.

През последните 2 години на територията на област Перник, включително в общините Брезник и Трън, се осъществяват срещи между полицаи и местни жители в малките населени места. Целта на тези срещи е да се окаже противодействие на конвенционалната престъпност. Мероприятията са национална стратегия на Министерство на вътрешните работи и към момента няма признаци те да бъдат преустановявани. “Това е добре. Хората от малките населени места опознават служителите. Има една близка връзка между служителите и населението, особено в малките населени места, което е в плюс и за обществото, и за нас като полиция.”, отговори заместник-директорът на областната дирекция на полицията комисар Тихомир Ценов на запитване на Zapadno.com.

В района на Окръжна прокуратура-Перник битовата престъпност заема един от най-високите дялове в структурно отношение. Престъпленията са изразени предимно в кражби против собствеността, поясниха от прокуратурата.

Виж също...

Loading...