Новият директор на гимназията в Брезник: Имам много идеи за реформирането на нашето училище

Новият директор на средно училище “Васил Левски” в град Брезник Лина Симеонова встъпи в длъжност на 5 август, предаде репортер на Zapadno.com.

Лина Симеонова пое ръководството на гимназията в града след като спечели конкурс за директор, проведен от Регионално управление на образованието-Перник. Доскорошният директор на учебното заведение Емилия Вълова се отдаде на заслужена почивка след като 6 години ръководеше образователната институция. На 4 август бе последният работен ден на Емилия Вълова. Тогава тя бе поздравена за неуморната работа от своите колеги от учителския колектив и Училищно настоятелство “Васил Левски”. Прочетете още по темата в публикацията: Училището на Брезник ще посреща ученици, преподаватели и родители с обновено фоайе – СНИМКИ.

Новият ръководител на училището в град Брезник спечели конкурса за длъжността благодарение на добра подготовка. “Бях добре подготвена за конкурса. Радостна съм, разбира се.”, сподели Лина Симеонова пред репортер на Zapadno.com в първото си интервю като училищен директор. По време на подготовката и за конкурса, тя е успяла да се запознае навътре с материята в тази сфера. “Прочетох доста стратегии на доста иновативни училища. Училища, които са много красиви не само отвън, но и отвътре и прилагат иновативни практики на обучение подсказани от самите деца. Знаете, че те на днешно време са много идейни. Имам много идеи за реформирането на нашето училище.”, сподели още Лина Симеонова.

Информационният сайт Zapadno.com пожелава успех на Лина Симеонова на важния пост. В интерес на читателите и брезничани ще очакваме позитивни новини, свързани с развитието на средно училище “Васил Левски” и своевременно ще ви информираме.

Виж също...

Loading...