Готово е обзавеждането на предучилищната група в Брезник, редица подаръци очакват децата

“Ти си по-смел, по-силен и по-умен, отколкото мислиш…” Този цитат на Мечо Пух ще посреща децата и техните родите на входа на новата подготвителна предучилищна група на детската градина в Брезник. Тя ще се помещава в пристройка към сградата на средно училище „Васил Левски“ и нейното обзавеждане вече е завършено, предаде репортер на Zapadno.com.

Декорацията и подредбата на вътрешното пространство на групата бяха поети като доброволен ангажимент от минно дружество в Брезник. То съобщи на Фейсбук страницата си, че работата им по този проект е успешно завършена. „Споделяме с вас първи снимки от преобразяването на вътрешното пространство с помощта на нашия дизайнер и с приноса на много хора“, пише фирмата в профила си. „Остава финален детайл от дизайна, който ще реализираме с участието на бъдещите ученици в новите помещения.“

Финансирането на обзавеждането е в размер на 25 000 лева и е осигурено от „Асарел-Инвестмънт“ по силата на Договор за сътрудничество с Община Брезник. Компанията дари парични средства и безвъзмезден експертен труд, за да бъде изпълнен интериорен проект на новопостроените помещения, в които ще учат и играят най-големите деца от детската градина.

От фотокадрите на завършените помещения става ясно колко близо е реалното изпълнение до компютърния триизмерен проект, който беше подготвен първоначално. „Всички мебели са със специален дизайн за безопасно използване от деца. Изпълнени са от българска фирма, която ги изработва с предпазен противоударен кант. Столчетата и тапетите са със сертификат за качество и съответствие със съвременните екологични и противоалергични изисквания.“ Това уточняват дарителите и добавят, че са подготвили още един специален практичен и екологичен подарък. „Организацията на чашките за вода и материалът, от който са изработени те, позволяват най-добра хигиена, дезинфекция и грижа за ограничаване използването на пластмасови изделия в детската градина. Всяко дете си има метална чашка за вода, на която е нарисувано животно. На мястото на чашката на таблото има стикер със същото животно. Така всяко дете ще знае точно къде стои неговият съд. Чашките са забавни, леки, устойчиви и практични.“

Подаръци има и на рафтчето на всяко дете. Родителите ще бъдат облекчени, тъй като най-важните консумативи за подготвителната група вече са осигурени от „Асарел-Инвестмънт“. С това изненадите не свършват, ами има и зона за релакс с удобни барбарони, книжки с приказни герои, лего-конструктори, занимателни игри и карта с животните и забележителностите по света. Част от окомплектоването на предучилищната група включва набавяне на матраци, протектори, спални комплекти, възглавници и завивки. Обзаведени са учителската стая, изолационна стая и мокро помещение с пералня и сушилня. За пълното оборудване на най-скъпите необходими пособия за учебния процес, дарителите са осигурили магнити дъски и интерактивна дъска, която предстои да бъде монтирана.

„Проектирано, изпълнено и предадено на Община Брезник от Ваня с любов към децата“ – пише под снимките във Фейсбук. Вече запознахме читателите на Zapadno.com с Ваня Дикова, която е дизайнер на проекта. Прочетете повече в публикацията: Около 30 деца в Брезник ще учат в многоцветна, безопасна и образователна подготвителна група.

Снимки: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...