Общински съвет-Брезник сезира министъра на вътрешните работи за становище, свързано с полицейското управление

Министърът на вътрешните работи на Република България да бъде сезиран от Общински съвет-Брезник беше решено в края на месец юли, предаде репортер на Zapadno.com.

Министърът ще бъде сезиран за становището на Общинския съвет за втори път да отложи разглеждането на докладната, свързана с отчета-анализ на Районното полицейско управление в Брезник. Документът трябваше да бъде разгледан на 31 юли, когато съветниците в Брезник заседаваха. Това е втора отмяна на разглеждането на отчета-анализ в рамките на един месец. На 3 юли документът отново трябваше да бъде разгледан, но поради липса на началника или представител на Районно управление-Брезник докладната беше отложена за следваща сесия и беше прието директорът на Областна дирекция МВР-Перник да бъде уведомен за решението.

По време на заседанието в края на месец юли председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков изрази мнението, че не може да се процедира по този начин. “Не може по този начин да се процедира спрямо орган наречен Общински съвет, избран от хората. Това е грубо пренебрежение. Казвам го най-отговорно още повече, че и аз съм бил от онази страна на барикадата и съм бил на такива форуми.”, каза Иван Тинков по време на заседанието.

Виж също...

Loading...