Интересът към грънчарското колело в музея на Брезник се засилва, нови желаещи има и за рисуването на открито

Засилва се интересът към ваканционната програма “Лято в музея” в Общински исторически музей-Брезник, съобщиха от институцията.

На последните занимания са пристигнали много нови деца, които желаят да се докоснат до грънчарското колело или да рисуват на открито. Творците Даря и Сашо Евтимови напътстват децата по време на заниманията, които са безплатни. Заниманията се провеждат всеки вторник и четвъртък през месец август. В двата дни в интервала между 9:30 и 12:30 часа пространството пред музея се изпълва с желаещи да усвоят занаята грънчарство или да покажат художествени умения. Тази година лятната академия за деца и ученици в музея се провежда при определени условия. В една група се допускат до 15 участници с предварително записване. Участниците трябва да носят предпазни маски със себе си.

Преди няколко дни пък най-дейните участници от инициативата на музея през пролетта “Великденски и пролетен поздрав” Александър Атанасов и Владимир Атанасов получиха специални грамоти за млади творци. Техни картини, както и на други млади художници, са подредени пред музейната сграда “Военен клуб”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...