Областният управител: Държавата осигури пари за важни в региона инфраструктурни обекти, предстои ремонт на деформации по пътя Перник – Брезник

„Държавата осигури пари за изграждането на изключително важни за областта инфраструктурни обекти. Това дава една сигурност за всички хора на пътя. Истината е, че хубавият път носи бързина, качество и ниски разходи“, каза областният управител инженер Емил Костадинов на среща с директора на Областно пътно управление-Перник инженер Емилия Ваклинова.

Продължава ремонтирането на компрометирани участъци на второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник – Трън при 23-ти и 24-ти километър. Там се изпълнява пилотно анкерна система, за да се укрепи самото пътно платно, което има големия пропадания. През 2015 година е правено укрепване в дясно на единия участък, сега пропадането е от ляво, малко преди укрепения участък. Стойността на проекта е 538 384 лева и 11 стотинки с ДДС. Крайният срок за изпълнение е 31 август 2020 година.

Приключило е изкърпването на третокласния път 637 в отсечката Вукан – Пенкьовци от 10-ти до 28-ми километър. Стойността е 351 090 лева и се подобри експлоатационното състояние на третокласния път.

Предстои и трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник в участък с дължина 620 метра.

В публикацията са използвани снимки от пресцентъра на Областна администрация-Перник и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...