Брезнишки полицаи помогнали за откриването на краден автомобил, затънал в кал край пътна отсечка

Софийска районна прокуратура приключи разследване и внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж това, че противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство, на стойност 17 800 лева, собственост и от владението на друг мъж, без негово съгласие, с намерение да го ползва – престъпление по член 346, алинея 1 от Наказателни кодекс.

На 25 февруари 2018 година, около 13:00 часа, потърпевшият управлявал личния си лек автомобил на стойност 17 800 лева, като се движел в град София, по булевард „Лазар Михайлов“, когато усетил силен удар в задната част на автомобила си. Той спрял и слязъл от автомобила, като го оставил отключен и с ключа в автомобила. Потърпевшият отишъл зад колата си и видял как от другия автомобил слезли две момчета, които побягнали. Мъжът веднага подал сигнал за възникналото пътнотраспортно произшествие на телефон 112. От спешния телефон информирали потърпевшият, че трябва да остане на мястото като ще информират КАТ и ще изпратят екип на ОПП-СДВР, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Около 13:25 часа в района на произшествието бавно преминал лек автомобил, управляван от друг мъж. Докато автомобилът преминавал покрай мъжът с пострадалия автомобил, той възприел марката, модела и регистрационния номер на колата, както и че същият бил управляван от другият мъж така, че на предната дясна седалка в автомобила се возел обвиняемият. Лекият автомобил спрял в непосредствена близост до автомобила на пострадалия. От предната седалка слязъл обвиняемият и се качил на лекия автомобил, собственост на потърпевшия. Обвиняемият стартирал двигателя, привел автомобила на потърпевшия в движение и потеглил. В същата посока потеглил и лекият автомобил, управляван от другият мъж. В този момент потърпевшият се обърнал и видял, че колата му се отдалечава с висока скорост и незабавно подал сигнал на телефон 112 за случилото се. Лекият автомобил бил обявен за издирване, като по случая било образувано досъдебно производство. На 25 февруари 2018 година, около 22:45 часа, при обход на път, полицейски служители от Районно управление-Брезник установили противозаконно отнетият лек автомобил, който бил оставен с работещ двигател, затънал в калта на около 100 метра вдясно от пътя.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.

Виж също...

Loading...