След ремонт площадът и улица в Долна Секирна придават по-модерен вид на селото – СНИМКИ

Наскоро ремонтираният площад в Долна Секирна привличат погледите на местни, гости на брезнишкото село и преминаващи, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди около 2 седмици площадното пространство е претърпяло ремонт, който е включвал повдигането на терен с близо 30 сантиметра. Поставени са и банкети покрай площада, които спомагат за предотвратяване на наводнявания при обилни дъждове. Улица към площада и връзката с главния път за селото също е реновирана. По нея е извършено разширяване, положен е нов асфалт и са изградени тротоари.

Извършените дейности са част от строителната програма на кметството за 2020 година. Това е и едно от изпълнените предизборни обещания на настоящия кметски наместник на Долна Секирна Богомил Савов. Досега ремонт на площада не е извършван. “Свалихме нивото на площада, тъй като наклонът беше много стръмен. Свалихме нивото с около 30 сантиметра в горния край и сега се получи по-добре. От всички страни сложихме ивици и бордюри, така че водата да не може да се излива и да рови по тревните площи.”, поясни Богомил Савов. Дейностите по реновирането са извършени от Община Брезник.

Предвиждат се довършителни работи около центъра на селото като обработване на зелена площ и обособяване на цветна градинка.

Разгледайте снимки от реновирания площад и разширената улица към него:

Виж също...

Loading...