Проблемът със сметоизвозването в Брезнишко достигна до ефира на Българското национално радио

Предаването “Хоризонт за вас” по програма “Хоризонт” на Българското национално радио излъчи репортаж за проблема със сметоизвозването в Брезнишко, дочу Zapadno.com.

Припомняме, че наскоро общинската администрация в Брезник уведоми жителите, че двата камиона, които извозват отпадъците от общината са аварирали. Така местното население беше информирано за затрудненото сметоизвозване. Такъв проблем с техниката се случи и през месец юли, когато отново извозването на отпадъците от контейнерите и кофите беше затруднено.

Слушателка от село Брезнишки извор сигнализирала Българското национално радио за създалата се ситуация. Държавната медия разказа за проблема с препълнените кофи и информира за аварирането на сметоизвозващите камиони. В отговор от общинската администрация допълват, че от 2016 година отпадъците се транспортират до регионалното депо в град Перник. Един камион може да извърши два курса до депото в работното му време, което също оказва влияние. Културата на някои жители или пребиваващи в общината също играе роля за честите аварии по сметоизвозващата техника, поясняват още от общинската администрация и дават пример с наполовина пълни със строителни отпадъци контейнери.

Още по темата в репортажа на предаването “Хоризонт за вас” може да научите като натиснете тук.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...