Ремонтите на улици в град Трън бяха инспектирани от областния управител и местната власт – СНИМКИ

Община Трън ремонтира основно пет улици на стойност 1 154 179 лева чрез Държавен фонд “Земеделие”. Това сподели кметът Цветислава Цветкова в разговор с областния управител инженер Емил Костадинов и заедно инспектираха част от обектите, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Отпуснатите средства са по проект “Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински улици и тротоари в община Трън”. “Радвам се, че все повече пътища и улици променят облика си. Това повишава качеството на живот  в населените места. С добрата инфраструктура има достъпност до всички точки в областта”, сподели инженер Костадинов.

Ремонтните дейности са стартирали в началото на август и ще продължат 36 месеца. Четири от улиците са в град Трън и една в село Филиповци. Те ще бъдат изцяло асфалтирани, ще се ремонтират тротоарите, ще се поставят нови бордюри, пътна маркировка и пътна сигнализация. “Две от улиците” Георги Бабичев” и” Пещерица” са в непосредствена близост до скалния параклис “Света Петка”, което ще създаде удобство не само за жителите, но и за туристите, които посещават святото място”, коментира кметът и допълни, че се ремонтира и улицата към Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ , което е също от голямо социално значение.

Разгледайте още снимки от инспектирането на ремонтите:

 

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...