Виладжийски район в град Трън предстои да се именува на махала “Ангелови кошари”

Район с няколко къщи в землището на град Трън предстои да бъде обособен като махала. Решението за това трябва да се вземе на заседание на Общински съвет-Трън, което ще се проведе на 2 септември, предаде репортер на Zapadno.com.

Районът се намира около пътя в посока трънското село Глоговица. Мястото трябва да бъде именувана на “Ангелови кошари”, но след като общинските съветници вземат решение. Предложението за обособяването на този район като махала е на кмета на община Трън, поясни за читателите на Zapadno.com председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев.

На територията на град Трън съществува неурегулирана част от населеното
място, която се обитава от жители на града. В общината е постъпило заявление от местен жител. В момента той е регистриран на махала “Кошарите“ № 8, който адрес не отговаря на действителния и среща трудност при регистрация на друго лице. Жителят е собственик на битова сграда-жилище съгласно договор за покупко-продажба на имот на заличено ТКЗС от 28 август 1997 година, находящ се в махала “Ангелови кошари“ граничеща с
махала “Ахчийски кошари“ в град Трън, става ясно от докладната.

Предстоящото заседание на Общински съвет-Трън ще се проведе на 2 септември от 14:00 часа в заседателната зала на общинската администрация, но без допускане на външни лица. Проектът за дневен ред е съставен от 12 точки. Сред докладните е приемане на Анализ на социалната ситуация и оценка на потребностите от социални услуги в община Трън за 2019 година.

Виж също...

Loading...