В Брезнишко ще заснемат “Тексаското клане” – римейк на американския хорър филм от 70-те години

Кадри за римейк на известен хорър филм предстои да се заснемат на територията на община Брезник през следващата седмица. Във филмовата продукция участват чуждестранни актьори, предаде репортер на Zapadno.com.

Кадрите ще бъдат заснети в района на един от главните пътища, които преминават през Брезнишко. Това ще налага краткосрочно и временно преустановяване на движението на автомобили, което е съгласувано с компетентните институции. Снимачният процес се ръководи от международната компания Unified Film Organization, която е базирана в САЩ и България. “Филмът е римейк на класическия хорър филм “Тексаското клане” от 70-те години. Режисьорът се казва Дейвид Гарсия. На територията на Брезник и Ноевци ще се снимат някои от кадрите. Имаме няколко кадъра с различни коли, които карат по пътищата без нещо особено.”, поясни за читателите на Zapadno.com Илия Сотиров, който е продуцент на терен на филмовата продукция. По време на снимачния процес е предвидено да бъде заснета каскада. Очаква се на 31 август да бъде извършен снимачният процес в област Перник.

Районът в Брезнишко е избран за заснемане на кадрите, тъй като ландшафта се доближава до този на втория по големина щат в САЩ – Тексас. “В нашия случай този район го използваме, за да пресъздадем Тексас. Този район е от най-близките до София, на който може да бъде пресъздаден Тексас.”, добави още Илия Сотиров.

Международната компания, която ще снима на територията на община Брезник, произвежда игрални филми в Източна Европа от около 20 години. Компанията създава игрални филми, телевизионна и търговска продукция за САЩ, Канада, Близкия Изток и Европа.

Виж също...

Loading...