Изложба, в която участва и брезнишкият музей, може да бъде разгледана в центъра на Кюстендил

Съвместната изложба „Багри от долините на Струма и Места“, която събира експонати на 5 музея, продължава да е достъпна за посетители в центъра на Кюстендил. Общински исторически музей-Брезник е сред институциите, които съставят съвместната изложба, научи Zapadno.com.

За първи път експозицията „Багри от долините на Струма и Места“ беше представена през месец септември 2018 година. В нея са изложени традиционни облекла и накити, но са включени и други интересни предмети от фондовете на музей в Югозападна България. Временната етнографска изложба е подредена в изложбена зала “Стримон” на Регионален исторически музей-Кюстендил и представя 400 експонати.

Артефактите в изложбата са събрани от фондовете на Общински исторически музей-Брезник, Регионален исторически музей-Перник, Общински исторически музей-Гоце Делчев, музеен комплекс “Банско” и Регионален исторически музей-Перник. Прочетете още по темата в публикацията: 400 експоната показват облекло и накити от миналото в изложба в Общински исторически музей-Брезник

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...