Стартира санирането на детската градина в Трън, в която ще заработи котел за 45 хиляди лева – СНИМКИ

Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на детската градина в община Трън. В тази връзка областният управител инженер Емил Костадинов и кметът на населеното място Цветислава Цветкова посетиха детското заведение, за да видят на място изпълнението на строителните работи, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Ремонтът, който тече в момента, обхваща въвеждането на необходимите мерки за енергийна ефективност. Той е на стойност 215 000 лева и допълнително за още 45 000 лева ще бъде закупен котел на пелети. “Община Трън има пълна готовност за старта на новата учебна година. Всички ремонтни дейности ще приключат в срок”, увери Цветкова. Тя уточни, че детското заведение е вече със сменена дограма и ремонтиран покрив. Училищната сграда също е обновено по проект за енергийна ефективност.

“Радвам се, че учебната година започва и с добри финансови новини за педагогическите специалисти. Всички те ще получат увеличение на заплатите си между 15 и 16,1 % от 1 януари 2021 година. Стартовата основна заплата за учител ще стане 1 260 лева. Минималните възнаграждения на старшите учители ще достигнат 1 300 лева, а на главните – 1 350 лева”, коментира областният управител във връзка с излязлата официална информация преди седмица от Министерството на образованието и науката. Детската градина се посещава от 100 деца, а възпитаниците на учебното заведение са 296.

В момента в Трън продължават ремонтните дейности и в Центровете за социални услуги от резидентен тип. Изгражда се и нов административен център за обслужване и улеснение на жителите на общината.

Разгледайте още снимки от санирането на детската градина в Трън:

 

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...