За децата в детска градина “Брезица” ще се доставят хранителни продукти по училищните схеми от петърчка фирма

Фирма от Костинбродско е одобрена за доставянето на хранителни продукти за детска градина “Брезица” в община Брезник, съобщиха от Държавен фонд “Земеделие”.

Фирма “Криси 2007” ЕООД е сред одобрените заявители по схемите “Училищен плод” и “Училищно мляко” за учебната 2020/2021 година. Фирмата, която е регистрирана в костинбродското село Петърч, ще доставя плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти на детската градина в Брезник. Проверка на Zapadno.com установи, че фирма “Криси 2007” ЕООД има опит с доставянето на хранителни продукти за нуждите на общински звена в Ботевград, Правец, Костинброд и други общини. Фирмата има богат опит в търговията с хранителни продукти.

За първи път от новата учебна година на децата от детските градини в страната ще се предоставят не само конвенционално произведени пресни плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, но и продукти, добити по биологичен път. За първа година, освен продуктите по двете училищни програми, малчуганите ще получават още и пчелен мед, поясних от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Виж също...

Loading...