Коронавирусът се оттегли от Брезнишко и Трънско, от седмици не са регистрирани случаи на заболели с COVID-19

От няколко седмици на територията на община Брезник не са регистрирани заболели с коронавируса COVID-19. В съседната община Трън пък от пролетта няма данни за заболял с коронавируса, забеляза Zapadno.com.

Последната информация от здравните власти за заболял с коронавируса в Брезнишко е от средата на месец август. Тогава беше регистриран случай на заболял 64-годишен мъж, който пребиваваше в брезнишкото село Кошарево. Пациентът бе хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в град Перник.

В началото на месец май бяха регистрирани последните случаи на заболели с коронавирус в Трънско. Тогава се касаеше за служители в Център за социални услуги в пограничния град. Впоследствие заболелите пациенти се излекуваха.

Към днешна дата от Регионална здравна инспекция-Перник не съобщават за регистрирани случаи на коронавируса COVID-19 в общините Брезник и Трън. Тази тенденция се наблюдава от седмици наред. Единствената информация, свързана с коронавируса в двете общините, са поставените под карантина лица. На територията на община Брезник карантинираните лица са 6, а в Трънско – нито един човек не е под карантина.

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com и pixabay.com

Виж също...

Loading...