Шеф Андре Токев в Брезнишко: Баба-кулинарка му показа как се приготвя граовски зелник и го изпрати със зимнина – СНИМКИ

Районът на Брезнишко продължава да се превръща в атрактивна дестинация за заснемане на кино продукции, телевизионни предавания или пък случайни туристи. Последният пример за това твърдение е посещението на телевизионен екип на предаването “Ловци на храна”, предаде репортер на Zapadno.com.

През последните няколко дни телевизионният екип посетил брезнишкото село Долна Секирна. Идеята на екипа била да покаже традиционна за региона храна. Любезни домакини на гостите от “Ловци на храна” се оказали самодейци от местното народно читалище “Иво Войвода-1928”.

По-рано днес пък в района пристигнал и водещият на предаването шеф Андре Токев, който е познат и от кулинарното шоу “MasterChef”. Специално пред него и камерата на предаването самодейката и изявена кулинарка от селото Радка Савчева показала как се приготвя граовски зелник. Шеф Токев харесал зелника и дори споделил, че в неговото родно място също се приготвя такова печиво, но по-различен от този в Долна Секирна начин.

Любезните домакини подарили зелника на телевизионния екип, а шеф Токев получил и допълнителен подарък – буркани с домашна зимнина. Очаква се през новия телевизионен сезон епизодът, заснет в Брезнишко, да бъде излъчен в “Ловци на храна” по bTV.

По време на краткото посещение в общината топ готвачът и колегите му посетили и района на Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци.

Разгледайте още снимки от посещението на шеф Андре Токев в Брезнишко:

 

Снимки: Богомил Савов

Виж също...

Loading...