Шеф Андре Токев посети манастира над Гигинци, където с духовник приготвиха супа

Епизод на телевизионното предаване “Ловци на храна” бе заснет в Църногорския манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци, научи Zapadno.com.

През деня светата обител е била домакин на телевизионния екип и шеф Андре Токев, който е водещ на предаването. Топ готвачът и духовник от манастира са приготвили супа. Засега се пази в тайна каква е била супата и съставките, но когато се излъчи предаването тези въпросителни ще се разкрият, поясниха за Zapadno.com от светата обител.

Фотографии с приготвянето на храната и снимките на предаването бяха публикувани в официалната Фейсбук страницата на Църногорския манастир. Интересна подробност е, че миналата година шеф Токев посети Атон, за да готви заедно с топ готвачът в духовните среди отец Епифаний. Двамата дори са приятели, споделиха още от Църногорския манастир.

Освен към храната, приготвяна в светата обител, шеф Андре Токев опита зелник, който кулинарка от село Долна Секирна беше приготвила. Прочетете още по темата в публикацията: Шеф Андре Токев в Брезнишко: Баба-кулинарка му показа как се приготвя граовски зелник и го изпрати със зимнина – СНИМКИ.

Снимка: Църногорския манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“

Виж също...

Loading...