Засилен трафик към граничния пункт в Трънско се очаква през почивните дни, полицията ще изкарва по 13 екипа на ден в региона

Полицията в област Перник предприе мерки за гарантиране на спокойното придвижване на гражданите в поредицата от почивни дни около деня на Съединението, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Общо по 13 екипа всеки ден ще гарантират реда и сигурността в региона. Във връзка с предстоящите три почивни дни са предприети всички мерки, за безпроблемното придвижване на гражданите по пътищата в региона. Очаква се засилен трафик по автомагистрала „Струма“ посока Гърция, към вилните места в областта, както и към граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци”, който е отворен от няколко дни. Ще се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите. Общо по 13 екипа всеки ден ще гарантират реда и сигурността на гражданите. Освен с регулиране и подпомагане на движението, органите на реда ще се движат в транспортния поток с превантивна цел.

Другият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества и предотвратяване на кражби и посегателства. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на населените места, в това число на малките и отдалечени и увеселителните заведения.

При нарушения на пътя или извършени противозаконни действия или престъпления, да се подават сигнали на телефон 112.

Виж също...

Loading...