За модернизиране на брезнишкото училище ще се кандидатства по държавна програма за образователните институции

Община Брезник може да кандидатства с проектно предложение, което е свързано със сградата на средно училище “Васил Левски”. Решението за това е било прието на извънредно заседание на Общински съвет-Брезник, провело се в последния ден на месец август, научи Zapadno.com.

В процедурата по кандидатстване експертна помощ ще окаже служител на „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД по силата на Договор за сътрудничество с Община Брезник. Това беше оповестено на Фейсбук страницата на местното представителство на минната компания. Със задачата е ангажиран същият инженер, направил обзавеждането и декорацията на предучилищната група, която от тази есен ще отвори врати в пристройка към училището.

В докладната за решението на общинските съветници е описано, че Министерството на образованието и науката е обявило набиране на проектни предложение по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022. Община Брезник е допустим бенефициент по модул 2 от програмата, като могат да се осъществят дейности като проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на реконструираната и разширена сграда на брезнишката гимназия, става ясно още от докладната.

С решението си Общинският съвет дава съгласие Общината да кандидатства с проектно предложение за средното училище в град Брезник, чиято цел е пускане на четвъртия етаж, столова и изграждане на сградна газова инсталация на компресиран природен газ.

Zapadno.com припомня, че Община Брезник кандидатства по проект “Красива България” за ремонт на отоплителната инсталация на училищната сграда. По-рано тази година стана ясно, че този проект не е сред одобрените по “Красива България”. Въпреки това наскоро завърши друг проект по същата програма – реконструирането и оборудването на пристройка към училището за предучилищна група. Прочетете повече в публикацията: Около 30 деца в Брезник ще учат в многоцветна, безопасна и образователна подготвителна група.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и “Трейс Рисорсиз”.

Виж също...

Loading...