ВИДЕО: Как заради дърводобив в Трънско тежка машина руши асфалтов път и ако има жалби, няма дърва за зимата

Булдозерът, който на 4 и 5 септември беше незаконно паркиран в частен имот в трънското село Ерул, продължава да се движи необезпокоявано по асфалтовите пътища на населеното място. Това става ясно от видео, изпратено до Zapadno.com от читател от Ерул.

На любителските кадри ясно се вижда, че това е същият булдозер, който обективът на Zapadno.com засне на 5 септември – паркиран в частен имот без разрешение на собственика. Прочетете още по темата в публикацията: Незаконно в Трънско: Дървосекачи рушат пътя в Ерул, паркират булдозер в частен имот и опитват да преминат през оградени пасища.

Повечето местни хора не смеят да се опълчат на фирмата с булдозера, която добива дърва в района. По-рано днес тежката верижна машина е преминала за пети път в отсечката между кръстовището за махалите на селото и “Маринкова махала”. “По пътя хората от булдозера са обяснили на хората от махалата, че няма да си получат дървата за зимата, защото пускат жалби.”, поясни читателят на Zapadno.com, изпратил видеото.

Фрапиращите кадри с разрушаването на асфалтовия път в селото може да видите във видеото:

Около 40-секундният клип показва, че как булдозерът преминава по асфалтов път в една от махалите на село Ерул. Според член 187 алинея 2 от Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата това е абсолютно забранено. Какво гласи конкретният нормативен текст, който всеки водач на превозно средство би трябвало да спазва, може да прочетете по-долу.

Дали институциите, отговорни за случващото се с добива на дървесина в района на село Ерул, ще извършат проверка и евентуално ще съставят глоби за нарушения – предстои да разберем.

На територията на село Ерул за 2020 година са издадени 14 позволителни за сеч. Половината от тях са на общински горски територии и разрешенията са издадени от общинското предприятие “Трънска гора”. Всички сечи в горите на Община Трън са възложени на една и съща фирма, която традицинно работи с Общината в различни направления. При другата половина от позволителните – тези, които са държавна територия – изпълнителите на сечта са три фирми, сред които отново се среща фирмата, с която работи Община Трън.

Виж също...

Loading...