Областният управител към жителите в областта: Преди 135 години се доказва родолюбието и храбростта на българския народ

Областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов отправи приветствие по случай Деня на Съединението, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Чрез приветствието си областният управител припомня за доказаното преди 135 години родолюбие и храброст на бъългарския народ. Пълният текст на празничното приветствие може да прочетете в редовете по-долу.

Уважаеми жители на област Перник,
днес отбелязваме един от най-славните моменти в нашата история. 6 септември е велика дата за България, отворила пътя на страната ни към нови житейски върхове! Точно преди 135 години българският народ за пореден път доказва своето родолюбие и храброст, дръзвайки да обяви Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

В историята на всеки народ има събития, които променят за векове напред неговата съдба. Съединението е празник, който ни обединява и ни приобщава към европейските ценности.

Силата на един народ е в неговите корени. Отдавайки почит на героите на нашата история, не трябва да забравяме, че от нас зависи какво ще предадем на бъдещето поколение.

Да помним делото на нашите предци! Да пазим техните завети! Честит празник!

инженер Емил Костадинов 
областен управител

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...