След акцията в Трънско: Мъж, опитал се да преведе незаконно 30 мигранти, е арестуван за 72 часа

Мъж, опитал се да преведе незаконно през Трънско 30 нелегални мигранти е задържан, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха по-рано днес, през почивните дни са задържани 30 нелегални мигранти в момент на опит да преминават незаконно през пограничната община. Прочетете още по темата в публикацията: Акция в Трънско: Гранични полицаи заловиха 30 незаконни мигранти през почивните дни. Под ръководството на Районна прокуратура-Перник се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член 280, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Около 14:30 часа на 6 септември, в района на трънското село Проданча, бил направен опит за незаконно превеждане през границата на страната – от България в Сърбия, на тридесет чужди граждани. Всички те били без документи и по техни данни са от Афганистан. Сред мигрантите имало и непълнолетни лица.

В качеството на обвиняем е бил привлечен мъж на 42 години. Мъжът има предходни осъждания. Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Предстои държавното обвинение да внесе в съда искането за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Виж също...

Loading...