Услуги по проект в Трънско ще продължат да се предоставят дистанционно, поради удължената извънредна епидемична обстановка

Удължената извънредна епидемична обстановка до края на месец септември налага консултациите по услуги по проект в Трънско да продължат да се предоставят дистанционно, съобщиха от общинската администрация със съобщение на сайта си.

Услугите по проекта са: ранна интервенция на уврежданията; семейно консултиране и подкрепа, индивидуална и групова работа с родители, психологическа подкрепа на родители; зравна детска консултация и превенция на заболяванията; допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност чрез подготвителни групи за училище през лятото. Дейностите са насочени към семейства с деца от 0 до 7 години, включително с увреждания, както и към деца в същата възрастова група, които са в риск и техните семейства.

Целта на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие. Крайният срок на проекта е до 1 януари 2021 година, поясниха от Община Трън.

Виж също...

Loading...