Детски футболен турнир в град Брезник ще събере четири отбора от няколко общини в област Перник

Детски футболен турнир е насрочен за 22 септември, когато България отбелязва Денят на независимостта. Турнирът ще се проведе на стадионът в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Участие в турнира ще вземат отборите на “Чорни” (Брезник), “Миньор” (Перник), “Струмска слава” (Радомир) и от радомирското село Долна Диканя. Футболната надпревара ще е за деца, които са родени в периода 2007 – 2009 година. Инициативата се организира съвместно между Община Брезник и Български футболен съюз. Община Брезник, чрез Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните ще подсигури вода и храна за младите футболисти. От страна на Българския футболен съюз ще бъдат подарени футболни топки и спортни екипи на всички отбори, поясниха за Zapadno.com от Община Брезник. Началото на футболните срещи между отборите ще бъде дадено на 22 септември в 9:30 часа.

През есента на 2019 година за първи път от няколко години в Брезник се проведе детски футболен турнир. Участие тогава взеха отборите с деца-футболисти на “Чорни” (Брезник), “Миньор” (Перник) и “Ботев” (Батановци). Прочетете още по темата в публикацията: Ново начало на детския футбол в Брезник: Отбори от няколко града показаха уменията си на стадиона – ВИДЕО + СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...