Игрището в брезнишкото училище отново е с дупки, от Общината апелират за повече отговорност от използващите го – СНИМКИ

Няколко години вече в двора на средно училище “Васил Левски” в град Брезник функционира безплатно и за всеки млад човек в общината игрище за футбол с изкуствена настилка. Дни преди началото на новата учебна година настилката на игрището е осеяна с дупки на няколко места, предаде репортер на Zapadno.com.

Теренът беше изграден през лятото на 2017 година със средства на Община Брезник. Градежът струваше около 48 хиляди лева и от самото начало достъпът до него е свободен. Всеки желаещ може да тренира на игрището и интерес никак не липсва, но настилката е осеяна с кръпки на определени места. Кръпките са направени преди време, след като на настилката са се появили дупки.

Седмица преди да стартира новата учебна година голяма дупка пред една от вратите на игрището и по-малки на други места привличат погледите на преминаващите покрай училището. От Община Брезник ще закърпят появилите се дупки, но апелират към повече отговорност от страна на играещите. “Първата година, когато го направихме, предполагам от незнание, предполагам че и наша е грешката – не обяснихме… Сигурно някой е ходил и е играл с футболни обувки за трева. Ремонтирахме го, написахме го как да се играе. Сега го виждате какво е. Отворено е игрището, свободно е за всички, безплатно е. Знам, че някои деца и младежи ходят в София и Перник, където плащат. Там може да е малко по-широко и по-голямо. Със сигурност тук може да се играе точно толкова добре любителски футбол, колкото и там. Когато го разрушат още веднъж, няма да го възстановява Община Брезник и толкова.”, каза кметът на община Брезник Васил Узунов и апелира на терена да се използват обикновени гумени, а не бутонки.

Разгледайте снимки от състоянието на футболното игрище преди началото на учебната година:

Виж също...

Loading...