Противопожарните служби в градовете Брезник и Трън ще разкрият как функционират чрез “Дни на отворените врати”

Инициативата “Дни на отворените врати” ще се проведе в Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в градовете Брезник и Трън, научи Zapadno.com.

Инициативата е посветена на традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност”, както и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – 14 септември. Mероприятията по повод „Седмица на пожарната безопасност” са насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защита на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от огнеборците, поясниха от пресцентъра на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

На 15 септември “Ден на отворените врати” ще се проведе в сградата на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” в град Брезник. На следващия ден – 16 септември, инициативата ще се проведе и в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън. Желаещите да научат как функционират пожарните служби и други подробности, свързани с професията, ще могат свободно да посетят звената в интервала между 9 и 17 часа.

Виж също...

Loading...