Училището в Трън стартира учебната година с над 260 ученици и специален график за влизане на класовете

Специален стъпаловиден график за започване на учебните часове в средно училище “Гео Милев” в град Трън е изготвен. Учениците във всеки етап ще влизат в сградата на училището по различно време, поясни специално за читателите на Zapadno.com директорът на учебното заведение Костадинка Крумова.

Новата учебна 2020/2021 година ще стартира на 15 септември от 10 часа в двора на училището. Създава се специална организация за провеждането на откриването на учебната година, така че да не се допуска струпване на ученици и родители. Всички класове ще бъдат в двора на учебното заведение, но ще има отстояния между учениците, за което ще спомогне маркировка на настилката. В двора ще бъдат допуснати единствено по един родител на всеки първокласник. След като бие първият училищен звънец в сградата ще влязат само първокласниците със своите родители. Останалите класове от етапите на обучение няма да влизат в класните стаи, поясни още директорът на средно училище “Гео Милев” Костадинка Крумова.

Учебният процес също ще започва по различен начин, за да се спазват противоепидемиологичните мерки и разпорежданията на здравните власти. За всеки етап на обучение влизането в класната стая ще е различно. В 8 часа в училището ще влизат учениците от начален етап, в 8:20 часа – обучаващите се в прогимназиален етап и в 8:30 часа – класовете в гимназиалния етап.

Новата учебна година в училището на Трън ще стартира с над 260 ученици, но точният брой все още не е ясен, тъй като записването продължава. Първокласниците, които ще се обучават в учебното заведение ще бъдат 21. В профилираната паралелка осмокласниците ще бъдат 22-ма, като все още има още четири свободни места за ученици.

Виж също...

Loading...