Училището на Брезник ще стартира новата учебна година с над 370 ученици и по различен начин

Началото на новата учебна 2020/2021 година в средно училище “Васил Левски” в град Брезник ще се отличава от досегашните церемонии по откриване на учебния процес, предаде репортер на Zapadno.com.

Общо 375 са записаните ученици в класовете на училището. От тях 32-ма са първокласниците, които са разпределени в две паралелки. В профилираната паралелка за осмокласници броят на ученици е 26. Организацията за началото на учебна година ще бъде такава, че да не се допуска струпване на ученици в коридорите или двора на училището. Всички превантивни противоепидемични мерки и указания са спазени, увериха от общинската администрация. “Началото на учебна година на 15 септември ще е само с първи и пети клас от 9:00 часа. От 10:00 часа вече ще влязат в училището другите класове без да участват в събиране и откриване с церемония.”, поясни заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

На входа на учебното заведение ще бъде мерена температурата на влизащите ученици. За преподавателите пък са осигурени предпазни шлемове и маски.

Виж също...

Loading...