Историческо събитие в Гигинци: Войнишкият паметник в центъра на селото ще бъде тържествено открит през октомври

Тържествено откриване на паметника на загиналите във войните за Освобождение и Национално обединение на България от брезнишкото село Гигинци ще се състои през месец октомври, съобщиха сдружение “Изграждане на паметник на загиналите във войните за Освобождение и Национално обединение на България военнослужещи от с. Гигинци”.

Церемонията ще се проведе на 10 октомври от 11:00 часа на площада в Гигинци. “За нас ще бъде чест заедно да отдадем почит на достойните воини, жертвали себе си на бойните полета в името на свободна и силна България!”, апелират от сдружението.

Zapadno.com припомня, че инициативата за градежа на войнишки паметник стартира през 2019 година. До момента помогнаха много частни лица, сурвакарската група на село Гигинци, Министерство на отбраната и инвеститорът в Брезник – минната компания “Асарел-Инвестмънт”, представена в общината от дружеството “Трейс Рисорсиз”. Прочетете още по темата в публикацията: Мината в Брезник дари 1/3 от сумата за войнишкия паметник в село Гигинци.

Виж също...

Loading...