Областният управител към огнеборците: Винаги сте на най-критичните точки в област Перник, спасявате човешки животи и помагате на изпаднали в трудна ситуация

Областният управител инженер Емил Костадинов присъства на професионалния празник на българските пожарникари и Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” пред сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„Винаги сте на най-критичните точки в област Перник. Спасявате човешки животи и помагате на изпаднали в трудна ситуация наши съграждани при пожари, наводнения и природни бедствия. Благодаря ви за проявения висок професионализъм, мъжество и самоотверженост при осигуряване на безопасността на населението“, сподели областният управител и пожела много здраве, лично и семейно щастие на всички огнеборци.

Противопожарната служба в България води начало от далечния 14 септември 1905 година, когато е организиран първият събор на пожарникари. През 1995 година денят 14 септември (Кръстовден) е обявен за официален празник на пожарникарите. Това става с решение на Министерския съвет на Република България. Първият Закон за противопожарна защита става факт едва на 20 март 1946 година, последван от серия нормативни актове, които определят дейностите на служителите от противопожарната охрана.

Сред присъстващите на събитието беше и директорът на Областна дирекция МВР-Перник.

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...