Храни по училищните схеми за детската градина в Трън ще се доставят от фирма, регистрирана в Костинбродско

Фирма от Костинбродско е одобрена за доставянето на хранителни продукти за детска градина “Ален мак” в град Трън, съобщиха от Държавен фонд “Земеделие”.

Фирма “Криси 2007” ЕООД е сред одобрените заявители по схемите “Училищен плод” и “Училищно мляко” за учебната 2020/2021 година. Фирмата, която е регистрирана в костинбродското село Петърч, ще доставя плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти на детската градина в град Трън. Zapadno.com припомня, че през 2019 година същата фирма беше класирана за доставка и покупка на хранителни продукти за нуждите на социалните заведения разположени на територията на пограничната община.

От новата учебна година децата в детските градини в страната ще получават и продукти, добити по биологичен път, както и пчелен мед. Новостите са разписани в последните изменения на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“, обнародвана на 19 юни 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Виж също...

Loading...