България има уникалния шанс да бъде победител с европейска награда “Натура 2000” със старите си гори

България се гордее с красивите си гори и природа и това го доказват повече от 10 400 гласа, които извеждат страната ни на първо място в класирането за европейската награда “Натура 2000”, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

Ден преди финала Европейската комисия удължи гласуването до 23:59 часа на 22 септември. Имаме уникалния шанс да спечелим това отличие със старите си гори, които ни нареждат на едно от първите места в Европа. Тези, които все още не са дали своята подкрепа за българската номинация, имат възможност да го направят, допълват от Югозападно държавно предприятие.

Нека не забравяме, че това е глас и за усилията на голям брой отлично подготвени професионалисти – лесовъди, за които гората е кауза и без чиито усилия България нямаше да има не само стари гори, но нямаше да има едни от най-добре стопанисваните гори в Европа. Публичното гласуване се провежда на следния уеб адрес: https://natura2000award-application.eu/finalist/4291. Всеки глас се отчита след като бъде потвърдено съобщение в електронната си поща на гласувалия.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...