Община Брезник търси близо 60 човека за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд

До 30 октомври Община Брезник набира кандидати за преброители и контрольори за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година, съобщиха от общинската администрация.

Преброяването на населението и жилищния фонд ще се проведе от 22 януари до 15 февруари 2021 година. За територията на община Брезник ще бъдат ангажирани 49 преброители за 74 преброителни участъка и 10 контрольори за 37 преброителни района.

Всеки преброител ще обхване около 80 жилища и 200 – 250 души от населението. Заплащането ще е индивидуално и ще зависи от броя на преброените сгради, жилища и лица. Ценовите ставки са определени със заповед на председателя на Националния статистически институт, поясниха от Община Брезник.

С ангажираните в преброяването преброители и контрольори, ще се сключат граждански договори с Националния статистически институт. Кандидатстването за участие в преброяването ще се извърши с подаването на комплект документи на гише № 2 в сградата на Община Брезник на улица „Елена Георгиева“ № 16. Допълнителна информация може да бъде открита на официалния сайт за преброяването и на Община Брезник.

Виж също...

Loading...