Превеждането на мигранти през Трънско създаде главоболия на още един каналджия, който е задържан

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Перник за срок до 72 часа е задържан мъж, който е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по член 280 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 6 септември 2020 година, в района на трънското село Проданча, мъжът направил опит за незаконно превеждане през границата на страната на група чужди граждани от Афганистан. Мигрантите били без документи и планирали нелегално да преминат от България в Сърбия. Сред тях имало и непълнолетни.

Районна прокуратура-Перник е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Аргументите за това са обосновано подозрение за съпричастността на мъжа към инкриминираното деяние, което се извежда от събрания към настоящия процесуален момент и проверен по делото доказателствен материал. Наред с това е налице реалната опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие.

По същото досъдебно производство в качеството на обвиняем по-рано е бил привлечен друг мъж, който понастоящем е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Виж също...

Loading...